Drama u Akva parku u Jagodini, dvadesetoro mališana moralo hitno u bolnicu

10.517

Dvadesetak mališana koji su sinoć imali trening u jagodinskom Akva parku prevezeno je sinoć oko 19 i 30 u bolnicu.

Kako je za „Blic“ rečeno iz jagodinske bolnice, svi mališani su dobro i nisu zadržani na odeljenju pedijatrije.

„Deca su primljena sa simptomima kašlja, ali su nakon pregleda i u dobrom opštem stanju svi pušteni kući“, rekli su nam iz bolnice.

Kako navode lokalni mediji, roditelji tvrde da su deca primljena u bolnicu navodno zbog „posledica nestručnog rukovanja hemikalijama za čišćenje vode.“

„Dvadesetak dece koja su imala trening u velikom bazenu, vozilima Hitne pomoći hitno je prevezeno iz Akva parka u bolnicu. Deca su smeštena na odeljenju pedijatrije. Sumnja se da je reč o velikoj količini hlora koja je ubačena u bazen i da su deca odreagovala“, kažu zabrinuti roditelji koji su se okupili u bolnici.

Direktor Akva parka Zoran Gligorijević rekao je da „odgovorno tvrdi da nije napravljena greška sa hlorom i da ne zna zašto u deca samo jednog kluba odreagovala, dok su ostala tri kluba normalno plivala u bazenu“. On je takođe rekao da su prema rečima doktora deca dobro, da su analize u redu i da je panika bila prisutna.

„Deca iz kluba Akva 235 su prijavila probleme, dok su ostala deca iz kluba u istom bazenu normalno plivala. Pozvana je policija i Zavod za javno zdravlje, oni su uzorkovali vodu, a posle zvaničnih analiza i nalaza lekara obratićemo se javnosti“, rekao je Gligorijević.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...