Oglasio se i Megatrend povodom spekulacija o validnosti doktorske diplome ministra Stefanovića

1.861

Univerzitet „Megatrend“ saopštio je danas da je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović zakonito završio osnovne, magistarske i doktorske studije na tom univerzitetu.

„Studijski program koji je postojao od 1990. do 2004. godine, i koji je školovao 1.054 studenta, u potpunosti je bio u skladu sa propisima naše zemlje i u skladu sa standardima obrazovanja koje nudi jedna visokoškolska ustanova“, navodi se u saopštenju ovog univerziteta.

Megatrend podseća da je 2008. godine tadašnji predsednik Srbije Boris Tadić održao predavanje na temu „Srbija, Evropa, svet“, kao i da je bivši ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić 2010. godine, takođe, pred više stotina studenata „Megatrenda“ održao predavanje.

„Šta se to promenilo za svega nekoliko godina i otkud naprasno osporavanje i unižavanje ove institucije“, upitao je „Megatrend“, i dodao da su brojni kadrovi Demokratske stranke (DS), ali i drugih stranaka i poznate ličnosti diplomirali na tom Univerzitetu, i da se svima njima nanosi nesaglediva šteta.

Iz te ustanove poručuju i da su neistinite i zlonamerne tvrdnje da je bilo ko od njihovih studenata stekao diplomu na nezakonit način.

Dodaju da se osporavanjem nečijeg akademskog zvanja koji je na Univerzitetu „Megatrend“ pohađao osnovne, master ili doktorske studije implicira da ovaj univerzitet ne posluje u zakonskim okvirima i da zbog toga svi zaposleni i studenti ulažu oštar protest zbog „grubih laži i narušavanja ugleda Univerziteta“.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...