Stefanović se oglasio povodom pisanja medija da je jedan od kandidata da nasledi Vučića

328

Nisam, niti ću biti kandidat za predsednika SNS, kaže ministar unutrašnjih poslova i član Predsedništva SNS Nebojša Stefanović, koji ističe da je za njega Aleksandar Vučić najbolji predsednik i da bi bilo izlišno tražiti lošije rešenje.

Stefanović je za TV Prva rekao da je za njega Vučić predsednik SNS i da ne vidi boljeg od njega.

„Što se mene tiče, tu se priča završava. Lično, niti sam bio kandidat, niti sam danas, niti ću to biti. Mnogo puta sam to demantovao. Nisam neko ko će biti predsednik SNS, moja politička karijera je vezana za Vučića, ono što radi u potpunosti podržavam i mislim da ne postoji bolji kandidat za to mesto“, rekao je Stefanović.

On je rekao da će se videti šta će se desiti do decembra i izborne skupštine SNS, navodeći da čvrsto veruje da u SNS ne postoji bolji kandidat od Vučića za predsedničko mesto.

„Ne samo zbog SNS, već i zbog Srbije. To je dobro za Srbiju, jer je jaka SNS promenila lice Srbije, pomogla da se izborimo sa kriminalom i korupcijom, da zemlja ekonomski napreduje“, rekao je Stefanović.

Upitan da li će preuzeti odgovornost ukoliko se od njega bude tražilo da bude predsednik SNS, Stefanović je odgovorio da „ne može ništa da se traži od njega“.

„Ja sa predsednikom imam otvoren odnos, on zna šta ja mislim, a pošto objektivno ne postoji bolji od njega, bilo bi izlišno tražiti lošije rešenje“, rekao je Stefanović.

Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić rekao je ponedeljak da bi trebalo da se povuče sa čelnog mesta u stranci.

Vučić je juče ponovio da će iduće godine neko drugi preuzeti SNS, jer ne planira da se kandiduje na izbornoj skupštini stranke koja bi trebalo da se održi u decembru.

Novosti: Troje kandidata u igri za naslednika Vučića na čelu SNS

Mediji su preneli da u igri za naslednika Aleksandra Vučića na čelu SNS trenutno kao najozbiljniji kandidati figuriraju premijerka Ana Brnabić, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i gradonačelnik Novog Sada i potrpedsednik stranke Miloš Vučević.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...