Strašno nevreme zahvatilo ovaj deo Srbije, padao grad veličine lešnika, vetar nosio sve pred sobom (VIDEO)

5.490

SRBIJA – Snažno nevreme praćeno kišom, jakim vetrom i gradom veličine lešnika zahvatilo je nešto pre 18 časova Brodarevo sa okolinom.

Vetar je nosio sve pred sobom i lomio krošnje drveća, a grad je opustošio malinjake i povrtarske useve. Štetu su pretrpeli i pojedini objekti gde su polomljeni crepovi, oštećena je i putna infrastruktura. Prema nezvaničnim informacijama vetar je odneo deo limenog krova sa benziske pumpe koji je potom oštetio jedno vozilo, čiji vozač je spas od nevremena tesžio upravo na pumpi.

Ni najstariji žitelji Brodareva, varošice na samoj granici Srbije sa Crnom Gorom, kažu da ne pamte nevreme kao ovo što ih je zadesilo u kasnim popodnevnim časovima u utorak. Vetar je bio tako silovit da je lomio grane i ostavio pustoš u pojedinim delovima ove mesne zajednice, a oštećen je i deo puta koji vodi ka zeseoku Zakut.

Nekadašnji direktor Osnovne škole „Svetozar Marković“ iz Brodareva, Šefket Šehović ističe da je nevreme izgledalo strašno i gotovo neverovatno.

„Na jednom je snažan vetar počeo da duva i istovremeno je padala kiša i jak grad. Nebo se gotovo spustilo nad Brodarevom. Ja to u svom životu tako nešto nisam video. Vetar je nosilo je sve pred sobom“, kaže Šehović, pišu „Novosti“.

U samom Brodarevu ne postoji protivgradna stanica, a i da je bila pitanje je koliko bi nebeska artiljerija mogla da sačuva ovaj kraj od snažnog nevremena.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...