Direktor Yute: Turističke agencije nisu dužne da putnicima vrate novac

470

Turističke agencije nisu dužne da putnicima koji su se zadesili tokom nevremena u Grčkoj vrate novac. Takođe nema razloga ni da se otkazuju putovanja jer na objektima iz aranžmana nema većih oštećenja, poručuje direktor Jute Aleksandar Seničić.

Naš sagovornik ističe da je u stalnom kontaktu sa Turističkom organizacijom Grčke.

„Saopštili su nam da će vanredna situacija koja je proglašena sinoć za usko područje i to Nea Mudanje biti ukinuta večeras u 21 sat. Opštinske vlasti Nea Mudanje koja je bila najviše pogođena nevremenom rekli su da će sutra tokom dana najveci deo Halkidikija imati sve što treba i stanje se vratiti u normalu“, poručuje Seničić.

On dodaje da je činjenica da se dogodila vremenska nepogoda koju niko nije mogao da predvidi.

„Ono što je bitno, ni u većim ni u manjim objektima nema štete koja bi uzrokovala otkazivanje letovanja. Nevreme je bilo I prošlo, stvari se dovode u red. Jednostavno rečeno, nikome ne pada na pamet da šalje ljude da spavaju na ulicama, ne bi ni agencije sebi pravile problem, niti naše, niti partneri u Grčkoj. Nema nikakvog razloga kada je reč o objektima koji su uplaćeni da se ne putuje“, kaže Seničić za „Blic“.

Direktor Jute pojašnjava da je bilo zabune oko toga da li je uvedeno u Grčkoj vanredno stanje.

„Nije bilo vanrednog stanja već je samo bila vanredna situacija i to u ograničenom delu Nea Mudanje. Očekujemo po najavi ukidanje i vanredne situacije u tom delu. Mi smo apelovali na agencije članice udruženja da shodno standardima poslovanja članica YUTA budu maksimalno na usluzi svojim korisnicima usluga i da priskoče u pomoć, ali agencija nema obavezu da povrati novac. Otklonjene su sve prepreke za odmor, jer su i putevi raščišćeni“, navodi Senić.

On dodaje da oni koji nisu na letovanje otišli preko agencija moraju da kontaktiraju Konzulat Srbije u Grčkoj ukoliko im je nešto potrebno.

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...