Oglasio se Pokret socijalista povodom izjave Sergeja Trifunovića o Srebrenici

414

Pokret socijalista optužio je danas lidera Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića da je svojom izjavom „optužio Srbiju da je izvršila genocid u Srebrenici“, kao i da je „uvredio srpske žrtve“.

Lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović izjavio je povodom 24. godišnjice zločina u Srebrenici da to jeste bio genocid i da 11. jul treba da bude posvećen žrtvama i sećanju na mračan deo istorije koji ne sme da se ponovi.

„Biće nam dobro onda kada uspostavimo regionalni mir, kada niko sa ovih prostora ne bude posmatrao ceo jedan narod kroz vizuru postupaka pojedinaca koji su bili zločinci“, istakao je Trifunović.

Pokret socijalista je upitao: „Da li će možda Trifunović i sutra osetitu potrebu da nađe bar jednu reč osude za poklane Srbe u srednjem Podrinju? Hoće li zatražiti da zločinci osude? Neće, kao što nikada i nije“, piše u saopštenju.

Pokret socijalista je naveo da neko ko može da svoj narod „koji je zaista doživeo pravi genocid“, da optuži da je vršio genocid, „nesumnjivo duboko prezire svoj narod“.

Izvor Danas
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...