Srpkinja povređena u strašnom nevremenu u Grčkoj

1.016

Konzul Srbije u Solunu Dragana Glišić potvrdila je za RTS da među stradalima u nevremenu na Halkidikiju nema turista iz Srbije. Imaju informaciju da je jedna srpska državljanka povređena i da je prebačena u bolnicu u Solunu.

Dragana Glišić je rekla da za sada nemaju konkretne informacije o tome ko je povređena osoba, ali da će pokušati da saznaju.

Istakla da niko od naših državljana nije zvao Konzulat u Solunu, ali da u nekim delovima pogođenim olujom nema struje i interneta i da su veze u prekidu.

„Naravno da ćemo pratiti sve što se dešava“, navela je Glišićeva.

Naglasila je da konzulat nema informacija o šestoro lakše povređenih srpskih turista koji su prema tvrdnji medija smešteni u bolnici u Nea Mudanji.

„Kao da je bio rat“: Telefonske linije i internet u Grčkoj u prekidu, roditelji Srba mole za informacije (VIDEO)

„Znamo da je tamo bio najveći udar nevremena, na potezu Nea Mudanja–Nea Kalikratija–Nea Plogita–Nea Plaja. I Kasandra, takozvani ‘prvi prst’ na Halkidikiju je pogođen, odnosno mesto Nea Potidea, pogođen je i ‘drugi prst’ Sitonija–Neos Marmaras i Nikiti, gde je nevreme bilo manjeg intenziteta, ali je ipak bio zatvoren put koji je u međuvremenu ponovo otvoren za saobraćaj“, navela je Glišićeva.

Navela je da je trenutno grčki ministar unutrašnjih poslova u Neo Mudanju pa pretpostavlja da je tamo bila najteža situacija.

Ukazala je da je bilo veliko nevreme i da je vetar duvao 100 kilometara na sat i istakla da su sve službe na terenu, a da je dobra informacija da se vreme stabilizovalo.

Dodala je da najavljuju još jedno nevreme manjeg inteziteta večeras, kao i da će pratiti čitavu situaciju.

Snažna oluja pogodila popularna grčka letovališta, šest osoba poginulo, 100 povređeno (FOTO)

Izvor RTS.RS
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...