Stravični detalji pogibije u Grčkoj: Krov pao na ženu, sin pokušao da je spasi, pa i on nastradao

821

U katastrofalnom nevremenu na grčkom Halkidikiju poginulo je sedmoro turista, a najmanje 120 povređeno. Prema prvim informacijama, poginulo je dvoje starijih turista iz Češke, žena i osmogodišnji dečak iz Rumunije, muškarac i dečak iz Rusije. Strahuje se da je broj žrtava veći.

Vetrovi su bili toliko jaki da su podizali kioske i tezge po ulicama.

„Kao da je bio rat“: Telefonske linije i internet u Grčkoj u prekidu, roditelji Srba mole za informacije (VIDEO)

Jedna novinarka koja se našla u taverni otkrila je kako su stradali Rumunka (54) i njen sin (8).

„Uopšte nismo shvatali šta se dešava. Trčali smo, svako je pomogao i izvlačio koga je mogao, a imali smo desetak povređenih. Nažalost, ženu i njenog sina nismo uspeli da izvučemo“, rekla je.

Vetrovi su na tavernu bacili kioske i tezge, ispod kojih je ostala zarobljena nesrećna žena sa detetom.

Majka i sin su sedeli u taverni na plaži koja se nalazila pod tendom. Krov je pao direktno na ženu, a njen sin je brzo reagovao i pokušao da je spasi, a dok je trčao da je izvuče vetar ga je podigao visoko u vazduh i bacio svom snagom na već razbijeno staklo na podu.

Snažna oluja pogodila popularna grčka letovališta, šest osoba poginulo, 100 povređeno (FOTO)

U oluji za koju pojedini navode da je najveća u proteklih nekoliko decenija, vodena bujica nosila je drveće, a u moru se mogu videti suncobrani i ležaljke iz barova na plaži dok je u Potidei došlo i do manjeg uragana.

Meteorolozi su nevreme opisali kao „ekstremno neobično za ovo doba godine“ i predviđaju da će se padavine nastaviti do večeras.

Konzul: Srbi lakše povređeni u nevremenu u Grčkoj, pušteni iz bolnice

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...