Horor na naplatnoj rampi, velikom brzinom se zakucao u automobil sa tročlanom porodicom, borba za život traje (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

230

Tročlana porodica teško je povređena u četvrtak u sudaru kod naplatne stanice Sveta Helena na autoputu A4 Zagreb – Goričan. Danas se na Internetu pojavio snimak stravične nesreće.

Na snimku se vidi kako se BMW bez zaustavljanja zakucao u „škodu“ mađarskih registracija, u kojoj su bili roditelji sa detetom.

Nakon nesreće vozač BMW-a je, pričaju svedoci, nepovređen izašao iz vozila i počeo da se drži za glavu.

– Bože, šta sam napravio? – u šoku je ponavljao. Radnica na naplatnoj stanici nije povređena, iako je automobil udario u stranu na kojoj je sedela.

Vatrogascima je trebalo 20 minuta da iz smrskanog vozila izvuku bračni par s detetom.

– Bili su u vrlo lošem stanju. Ne mogu uopšte da odredim kome je bilo gore. Strašna scena. Ipak, trebalo je prvo izvući ženu pa tek onda muškarca, da bismo na kraju došli do deteta – rekao je jedan od vatrogasaca.

Danas poslijepodne je na NP Sv. Helena automobil punom brzinom naletio na dva vozila koja su čekala plaćanje cestarine….

Gepostet von Nezavisni cestarski sindikat am Donnerstag, 11. Juli 2019

Problem je bio u tome što nisu imali mesta za manevrisanje.

– Auto je bio zaglavljen između naplatnih kućica i svi se slažu da je u takvim uslovima bilo izuzetno zahtevno izvlačiti ljude. Svi su bili bez svesti, a dete je tek povremeno dolazilo k sebi – rekao je vatrogasni zapovednik Kristijan Koščec (25). Već su putem dobili informaciju da se radi o porodici, o mami, tati i sinu školskog uzrasta. Hitna pomoć već je bila tamo i doktori su im davali precizne upute kako da ženu izvuku da je ne bi dodatno povredili.

Išlo se malo pomalo. Svakih nekoliko trenutaka začuli bi se bolni vapaji dečaka kojeg su koferi iz smrskanoga gepeka totalno stisnuli uz očevo sedište.

Uspeli su da izvuku majku, a potom su, opet uz dogovor s lekarima, izvlačili muškarca. Na kraju su stigli do deteta. Baš je tad otvorio oči. Ponovno je zajecao da ga boli. Dragutin Koščec (62) prvi mu je prišao.

– Shvatio sam da dečak zna nešto malo hrvatskog jezika. Nisam bio siguran koliko će me razumeti, ali pogledao sam ga ravno u oči i rekao mu: Ma samo ti meni čvrsto stisni ruku i videćeš da će sve biti u redu. Sve ćemo rešiti, ništa se ne brini, spasićemo i tebe, i tatu, i mamu. Samo se čvrsto drži – rekao je Dragutin, najstariji dobrovoljni vatrogasac u Zelini.

Kako prenosi 24sata.hr, otac (38) i dečak (6) bore se za život, dok je majka (38) stabilno.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...