Beograd: Održan protest „1 od 5 miliona“, uprkos lošim vremenskim uslovima (FOTO+VIDEO)

136

I ove subote organizovan je protest „1 od 5 miliona“ uprkos kiši. Učesnici protesta došli su u protestnoj šetnji do zgrade Rektorata i u obližnjoj pošti ubacili diplomu u poštansko sanduče za ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića jer je njegova „prilično diskutabilna“.

„Umesto da javnosti daju odgovore na niz pitanja o diplomi i objasne problematičnu situaciju predsednik Vučić i premijerka Brnabić ga brane“, rekao je jedan od organizatora protesta „Jedan od pet miliona“ Miodrag Simović nakon što je ubacio diplomu za ministra Stefanovića adresiranu na Vladu Srbije, piše Danas.rs.

Zar kiša da nas zaustavi?Tek kada oni odu, nama će da grane sunce.#1od5miliona#počeloje

Gepostet von 1od5miliona – oficijelna stranica am Samstag, 13. Juli 2019

On je rekao „Stefanović je diplomirao“ i pozvao okupljene na novi protest iduće sedmice.

O pristicima koje trpi okupljenima je pričala novinarka „Indjija kafea“ Verica Marinčić.

Protest je počeo je večeras u centru pod naslovom „Nebojša, pokaži diplomu“, da bi se,upozorilo da „lažne diplome visokih zvaničnika“ narušavaju ugleda visokoškolskog sistema.

32. protest #1od5miliona

Gepostet von 1od5miliona – oficijelna stranica am Samstag, 13. Juli 2019

Potpredsednica Demokratske stranke i odbornica te stranke u Skupštini opštine Vršac Dragana Rakić poručila je okupljennima da su oni, kako je rekla, prava elita jer se ne plaše da dignu svoj glas u borbi za opšte dobro.

„Lažna elita su svi oni koji iz ličnih interesa ljube skute diktatoru Aleksandru Vučiću“, rekla je Rakić navodeći da se Vučić „plaši jedinstva opozicije i pokušava da unese razdor, ali da u tome neće uspeti“.

Ona je rekla da se „lažna diploma može dobiti u svakoj zemlji, ali da samo u Vučićevoj Srbiji sa njom možete postati ministar policije“.

Prema njenim rečima u svakoj normalnoj zemlji bi zbog takve afere pala vlada.

Kod Terazijske česme okupljenima se obratio i Marko Radosavljević koga je na prošlom protestu u Beogradu policija privela, zbog kako je rekao, pištaljke.

„Nisu me ućutkali i neću prestati da se borim protiv ovog zla koje je okupiralo državu“ rekao je Radosavljević.

Jedan od organizatora protesta „Jedan od pet miliona“ Miodrag Simović rekao je da „Vučić štiti (ministra policije) Nebojšu Stefanovića zbog njegove lažne diplome, a predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković novinara Zorana Ćirjakovića“.

"Novinari, ohrabrite se, bacite Vučiću cenzuru. Bili ste nekad sedma sila, a šta ste sada? "#1od5miliona #počeloje Slavoljub Blagojević

Gepostet von 1od5miliona – oficijelna stranica am Samstag, 13. Juli 2019

Izvor Danas.rs
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...