U ovom gradu u Srbiji zabranjena je prodaja alkohola posle 21 sat

132

Trgovinske radnje u Novom Pazaru, posle 21 sat, ne mogu da prodaju alkoholna pića, pirotehnička sredstva i drugu robu koja može da utiće na remećenje javnog reda i mira.

Za prekršioce ove zabrane predviđene su kazne: za pravno lice 60 hiljada, odgovorno 10 hiljada i 100 hiljada dinara je kazna za preduzetnika.

Ovo se navodi u odluci koju je novopazarski gradski parlament usvojio na poslednjem zasedanju, a kojom je određeno i radno vreme za ugostiteljske objekte.

Do koliko će raditi zavisi da li prodaju alkoholna pića, da li se nalaze u stambenim zgradama i da li emituju muziku. Za sve ugostitelje važi da njihovi objekti moraju da rade bez remećenja javnog reda i mira i uznemiravanja građana koji žive ili rade u blizini. Time su obuhvaćeni preglasno emitovanje muzike, isparenja ili nadražujući mirisi i vika, piše „Danas“.

Ugostiteljski objekti u kojima ima hrane i alkoholnih pića, a nisu u stambenim zgradama, radiće od 7 sati ujutru do ponoći, a petkom i subotom radno vreme im se produžava na jedan sat posle ponoći. Za noćne i disko barove radno vreme je od 20 do 2 sata.

Kada su u pitanju ugostiteljski objekti u stambenim zgradama i služe alkohol, propisano im je radno vreme od 6 sati ujutru do ponoći, a petkom i subotom sat duže. Oni koji imaju samo hranu mogu da rade bez vremenskog ograničenja.

Za sve lokale u stambenim zgradama, koji emituju muziku, obavezno je radno vreme je do ponoći, osim vikenda (petak i subota), kada mogu da produže za sta vremena. Za kršenje ovih pravila novčane kazne su 150 hiljada za pravna lica, 75 hiljada za preduzetnike i 25 hiljada dinara za odgovorna lica.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...