Panika na Mediteranu, zabranjeno kupanje, misteriozna riba ujeda kupače (FOTO)

243

Posle dva incidenta u popularnom španskom obalskom regionu Kosta Blanka privremeno su zatvorene tri plaže. Kako je prenelo više medija, uključujući i „Dejli mejl“ i „Informasion“, u petak je dvoje dece dobilo medicinsku pomoć zbog nekoliko ujeda riba.

Incidenti su se desili u blizini grada Elče (pokrajina Valensija), južno od Alikantea. U ranim večernjim satima misteriozna morska životinja prvo je tri puta ujela sedmogodišnjeg dečaka za stopalo, a pola sata kasnije je povredila desetogodišnjeg dečaka. Deca su odvezena u bolnicu, a lokalna policija i spasioci odlučili su da zatvore plaže El Pinet, La Marina i El Rebojlo, izveštava sajt na nemačkom jeziku „Kosta nahrihten“.

Od subote je kupanje ponovo dozvoljeno.

Za sada nije poznato koja je riba ujedala kupače, niti da li su ujedi otrovni.

Plaže u tom regionu u junu su već jednom bile privremeno zatvorene za kupače. U Benidormu su zatvorene tri plaže, nakon što je sedmoro ljudi ožarila portugalska krstarica, otrovna vrsta meduze.

Početkom ovog meseca ova otrovna meduza ožarila je mladu turistkinju, koja je, kako prenosi „Dejli mejl“, dva dana bila ne bolničkom lečenju.

„Imala sam osećaj kao da su mi pod kožu ubrizgali vatru i kiselinu“, izjavila je ona.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...