Akcija policije u Elektrodistribuciji: Uhapšeno pet osoba

1.138

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu i Sektorom unutrašnje kontrole JP „EPS“ Srbija, uhapsili su pet osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu.

Uhapšeni su: M. V. (1973), bivše odgovorno lice Direkcije za upravljanje „Elektrosrbije“ Kraljevo, D. T. (1967), odgovorno lice „Elektrodistribucije“ Kraljevo, D. M. (1957), bivše odgovorno lice za tehnički sistem „Elektrodistribucije“ Kraljevo, Lj. P. (1957), bivše odgovorno lice Sektora energetike i investicije „Elektrodistribucije“ Kraljevo i D. J. (1985), bivši radnik Službe za energetiku „Elektrosrbije“ Kraljevo.

Sumnja se da su oni u postupku koji su sprovodili službenici „Elektrodistribucije“ Kraljevo i „Elektrosrbije“ Kraljevo, izmenili predlog uslova za izdavanje uslova za izradu projektne dokumentacije po zahtevu „Hidroenergo Dubočica“ iz Beograda, a radi priključenja na distributivnu mrežu mini-hidroelektrane „Dubočica 2“ suprotno Pravilima o radu distributivnog sistema „EPS“ Srbija.

Na ovaj način su, kako se sumnja, podnosiocu zahteva „Hidroenergo Dubočica“ omogućili da umanji troškove priključenja na distributivni sistem „EPS“-a u iznosu od 2.416.557 dinara. Takođe, za ovaj novčani iznos pribavljena je protivpravna imovinska korist za „Hidroenergo Dubočicu“, a na štetu „EPS“ Srbija.

Osumnjičenima M. V. i Lj. P. određeno je zadržavanje do 48 časova, nakon čega će biti sprovedeni Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu, dok su ostali osumnjičeni privedeni u nadležno tužilaštvo.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...