Haradinaj preti: Ako niste spremni na to, onda je to poruka za nas da kupujemo oružje

177

Pristup dela međunarodne zajednice u odnosu na dijalog sa Beogradom povećava potrebu Prištine da nabavi naoružanje, kaže premijer privremenih kosovskih institucija Ramuš Haradinaj.

On je to izjavio na konferenciji za medije, govoreći o uslovima koje treba ispuniti pre nego što se nastavi proces dijaloga, a prištinska „Koha“ konstatuje da je Haradinaj time nagovestio da se plaši novog rata sa Srbijom.

Kako je rekao, Priština traži okvirni sporazum sa Beogradom kojim bi bilo rešeno uzajamno priznanje u postojećim granicama.

„Postoji oklevanje Srbije i jednog dela međunarodne zajednice, koja kaže da ne može da ga nazove „uzajamno priznavanje u postojećim granicama“. To znači da nas savetuju da kupujemo „mistrale“, jer oni snabdevaju Srbiju „mistralima““, rekao je Haradinaj.

On je dodao da Srbija nabavlja oružje iz Rusije, kao i da je postigla sporazum sa Francuskom o raketnom sistemu.

„U međuvremenu, oni nam govore da sporazum ne možemo nazivati „sporazumom o uzajamnom priznanju u postojećim granicama“. Šta onda da radimo, mi smo nezavisna država i od dijaloga ne očekujemo ništa sem uzajamnog priznanja. Ukoliko niste spremni na to, onda je to poruka za nas da bi i mi trebali da kupujemo oružje“, rekao je Haradinaj, prenosi „Koha“.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...