Poreska uprava redom kontroliše, evo ko je prvi na udaru

135

U cilju što boljeg i efikasnijeg funkcionisanja, kao i poštovanja svih zakona, propisa i planova, Poreska uprava donosi godišnji plan poreske kontrole.

Jedna od kontrola je i kontrola evidentiranja prometa. Na osnovu tog plana sačinjavaju se operativni planovi za kraće vremenske periode od tromesečnog do dnevnog nivoa, piše b92.net.

„Suština i cilj operativne analize rizika je da poreske kontrole budu zasnovane na rizicima i da se prioritet daje kontrolama prema faktorima rizika koji ukazuju na verovatnoću nepoštovanja poreskih propisa“, kaže za Prvu TV Gordana Polić, koordinator u Sektoru za kontrolu poreske uprave.

Poreske propise ne poštuju i oni koji ne izdaju fiskalne račune a u obavezi su da to učine.

Zato se sprovodi kontrola evidentiranja prometa kako bi se on uveo u legalne tokove a ciljna grupa su ugostitelji i trgovci, odnosno oni koji posluju sa velikom količinom novca.

„Iz tih razloga, poreska kontrola prisutna je na svim manifestacijama koje se održavaju u toku leta, na planinama, u izletištima svih većih gradova Srbije“, ističe Mirjana Vasiljević, načelnik u Sektoru za kontrolu.

Izvor b92.net
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...