Još jedan razlog da zadržite svoj iPhone do sledeće godine

Apple nam doneo još jedan razlog da sačekamo sledeću godinu

321

Ako pratite iPhone vesti i scenu, znate da generacija ovih uređaja za 2019. godinu neće doneti nikakav jak razlog da se trošite na nju. Ali, ona iz 2020. maltene iz dana u dan donosi nove razloge da se štedi za sledeću godinu. Sada smo dobili još jedan.

Naime, kako javlja pouzdani „insajder“ Ice Universe, Apple se sprema da na generaciju „ajfona“ 2020. stavi frekvenciju osvežavanja ekrana na čak 120 herca. Što je viši „refresh rate“, to je ekran tečniji i pokreti lakši za oko, ne samo kada su u pitanju igre, već i gledanje multimedije i svakodnevni rad.

Na Androidima je ova frekvencija počela da se povećava onda kada su OLED paneli prerasli svoje ograničenje od 60Hz. Ove godine smo dobili OnePlus 7 Pro sa 90Hz „refresh rate“, dok je Razer Phone 2 podigao tu granicu na 120Hz.

Apple sada namerava da njegov iPhone za 2020. ima isto osvežavanje ekrana. Proizvođač je već navodno u pregovorima sa Samsungom i LG-om, svojim glavnim proizvođačima ekrana. Navodno, korisnici će imati mogućnost da odaberu „regularnih“ 60 herca ili novih 120.

Da podsetimo da je Apple koristio već 120Hz u svojim uređajima, samo ne u telefonima. Verzije iPad Proa od 12,9 i 10,5 inča za 2017. i 2018. godinu već imaju frekvenciju od 120 herca, koje Apple naziva „ProMotion Display“.

Dakle, ovo je još jedan u nizu razloga da se držite svog ajfona do sledeće godine.

Znate i sami da je Apple ove godine planirao veliko unapređenje kamere, pošto mu je „neprirodno“ da nije lider na tržištu po tom pitanju, jer su ga već pretegli Huawei, Samsung, Pixel, a možda i drugi. Kompanija je odustala od toga maltene u poslednji čas, jer je došlo do komplikacija sa hardverom.

Osim toga, ovogodišnji iPhone neće imati 5G, kao ni poboljšani senzor za 3D mapiranje, koji je trebalo da radi do udaljenosti od čak pet metara. Dakle, generacija 2019. doneće verovatno samo male hardverske pomake u odnosu na onu iz 2018, koja takođe nije donela ništa revolucionarno.

Podsetimo, telefon za 2020. bi trebalo da ima 5G, otključavanje licem, ali i senzor otiska prsta ispod ekrana, koji bi radio BILO GDE na ekranu, zatim mnogo bolji sistem kamera, kojim Apple želi da vrati krunu, veći ekran, trebalo bi da nestane „notch“…

Koncept senzora otisaka prsta na budućem iPhone modelu (foto: EverythingApplepro)

Dakle, čuvajte svoje „jabukice“ još godinu dana, po svim vestima, tada će se upgrade isplatiti.

Očekuje se da Apple u septembru predstavi svoju novu generaciju telefona.

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...