Haradinaj: Danas je jedan od najvažnijih datuma za Kosovo

125

Kosovski premijer u ostavci Ramuš Haradinaj izjavio je da je 22. jul, dan kada Međunarodni sud pravde 2010. godine proglasio da Deklaracija o nezavisnosti Kosova nije u suprotnosti sa međunarodnim pravom – jedan od najvažnijih datuma za državnost takozvanog Kosova, prenosi Blic.

Haradinaj je u članku objavljenom na Fejsbuku ocenio da je ta odluka Međunarodnog suda pravde istorijska i da je „potvrdila temelje nezavisnosti, državnog suvereniteta i teritorijalnog integriteta“, prenosi „Telegrafi“.

Një nga datat më të rëndësishme të shtetësisë së Kosovës është edhe 22 korriku i vitit 2010, kur Gjykata Ndërkombëtare e…

Gepostet von Ramush Haradinaj am Montag, 22. Juli 2019

On je ocenio da je slučajnost to što je pre devet godina, dan pre presude MSP-a, pozvan u Hag u drugom sudskom procesu, a da je danas, na devetu godišnjicu, ponovo pozvan u Hag.

Tači: Odluka MSP „zapečatirala“ pravo za samoopredeljenje

Kosovski predsednik Hašim Tači rekao je danas da je odluka Međunarodnog suda pravde od pre devet godina – najveća međunarodna pobeda Prištine koja je, prema njegovim rečima, otvorila put Kosova u članstvo NATO-a, EU i UN-a.

U bënë nëntë vjet nga vendimi i Gjykatës Ndërkombëtare të Drejtësisë, e cila konfirmoi të drejtën tonë për shpalljen e…

Gepostet von Hashim Thaçi am Montag, 22. Juli 2019

– Prošlo je devet godina od odluke Međunarodnog suda pravde, koja je potvrdila naše pravo da proglasimo nezavisnost Kosova. To je bila najveća međunarodna pobeda Republike Kosovo, koja je otvorila put za jačanje međunarodne subjektivnosti i zauvek označila naše pravo na samoopredeljenje. Ova odluka je otvorila put za članstvo Kosova u NATO, EU i UN – napisao je Tači, prenosi RTK.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...