Predsednik Vučić je ovim rečima prokomentarisao saslušanje Haradinaja

556

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kratko je danas prokomentarisao saslušanje osumnjičenog za ratne zločine, kosovskog premijera u ostavci Ramuša Haradinaja i to pitanjem „jesu li ga pustili ili nisu“.

Vučić je zatim dodao da Srbija mora da izdrži sve što se dešava i da je svestan koliko je teško porodicama žrvata sa Kosova i Metphije da „sve ovo gledaju.

„Moramo da razumemo da naša suza nema roditelja i neće ga ni naći u svetu. Ali, sa nama svi razgovaraju sa njima malo ko više i razgovara. Narodu na KiM poručujem da ćemo sve što možemo ćemo pomoći“, rekao je Vučić i najavio povećanje plata i poboljšanje životnog standarda Srba na KiM.

„Nervoza je kod nekih drugih koji ne pristaju ni o modelu „dve Nemačke“ neće da razgovraju, već samo hoće da se prizna nezavinost u granicama koje im je Amerika dala. Mi moramo da budemo staloženi. Naše moći su ograničene, ali kolike god da su mi ćemo ih do maksimuma koristiti“, rekao je Vučić u Smederevu odgovarajući na pitanja novinara.

On je dodao da od 1999. Srbija nema suverenitet na KiM, pre svega u monopolu fizičke prinude, kroz vojno i policjsko pristustvo, a da su Albanci od 2008 preuzeli sve ingerencije nezavisne države.

Podsetimo, kosovski premijer u ostavci Ramuš Haradinaj saslušan je danas u Hagu iza zatvorenih vrata. Saslušanje je trajalo oko sat vremema, a on je nakon toga medijima rekao da mu je zabranjeno da govori o detaljima ispitivanja.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...