Horor detalji u Zvečanskoj, žena koja snimila vaspitačicu sve otkrila (VIDEO)

254

Đurđija Alempijević, radnica Centra u Zvečanskoj, maltretirala je mališane, jednom detetu je lupila šamar, nije ih izvodila iz prostorije, smenu je provela viseći na telefonu, a jedno dete koje je ostavila bez nadzora umalo nije palo sa pulta, nove su optužbe koje su se pojavile na račun ove medicinske sestre.

Prama pisanju „Kurira“ ove optužbe iznela je M. J, koja je inače majka jednog od štićenika Centra u Zvečanskoj i koja ga povremeno obilazi. Prema pisanju ovog lista, upravo je ona i napravila snimila koji je početkom ove nedelje uznemirio javnost.

Suspendovana medicinska sestra posle anonimne prijave

Podsetimo, na snimku se vidi kao se Đurđija Alempijević bahato ponaša prma jednoj bebi – nosi je u jednoj ruci kao džak, dok drugom nešto radi na mobilnom telefonu, a potom dete maltene baca u krevetac, dok drugo fotografiše. Korišćenje mobilnih telefona sestrama dok su sa decom, kao i fotografisanje dece, strogo je zabranjeno.

Kako „Blic“ nezvanično saznaje, snimak jeste napravila M. J, majka jednog od mališana smeštenog u Zvečanskoj, i ona je već dala izjavu u policiji po nalogu Tužilaštva.

„Bebi lupila šamar“

„Primetila sam da se vaspitačica ponaša neprimereno i bezobrazno prema mališanima. Jedan dan nije iznosila decu iz krevetaca, bila je zamračena prostorija, a ona je gotovo celu smenu provela razgovarajući telefonom. Nije ih ni izvodila, nije im davala igračke, nije puštala ni crtaće, a kada sam videla da je jednoj bebici lupila šamar, morala sam da reagujem!“, nove su optužbe koje je iznala majka i autorka snimka.

Ona je za „Kurir“ ispričala da se obratila jednoj od koordinatorki i upozorila na vaspitačicino ponašanje, rečeno joj je da će to biti preneto glavnoj sestri i da će joj skrenuti pažnju, kao i da je „ona nova“.

Dete bez nadzora na pultu

„Upozorila sam i na to da je jedno dete ostavila bez nadzora na pultu za previjanje. Nije je bilo nekoliko minuta, dete samo što nije palo sa pulta koji je visok metar i dvadeset“, priseća se ona užasa koji je videla.

Da je dete ostavljala za pultom za povijanje samu, pre pet dana ispričao je i direktor ove ustanove Zoran Milačić, govoreći o, kako je rekao, „manjim primedbama“ na rad ove sestre i „tehničkim stvarima koje su se korigovale u hodu“.

„Na primer, dete ni u jednom trenutku ne sme da bude samo na pultu za prepovijanje, zatim imali smo neke preporuke u vezi sa komunikacijom. To je normalno za mlade sestre u periodu obuke. Ne možemo očekivati da tek što je izašla iz škole sve zna, jer nekad znanja dolaze sa iskustvom“, rekao početkom nedelje Milačić.

„Šamar bebi je bio kraj“

Majka je za „Kurir“ ispričala i šta ju je najviše pogodilo i uznemirilo i kako je odlučila da snimi skandalozno ponašnje medicinske sestre-vaspitača.

„Nosila je dete sa snimka u desnoj ruci, a levom rukom, tj. spoljnom strane šake, u prolazu ošamarila drugo dete koje je stajalo u krevecu. To dete je palo i plakalo, a ona se nije ni okrenula. To me je uznemirilo i uplašilo, brzo sam postavila telefon na snimanje na staklo koje deli te dve sobe, a ja sam se sakrila“, ispriča je ona kako je nastao šokantan snimak.

Još jedan šok

Nakon što je pregledala snimak, kaže, usledio je još veći šok – posumnjala je na prodaju dece zbog toga što je ta vaspitačica fotografisala jednog mališana.

„Nisam smela da prijavim nekome u Centru za slikanje jer sam se uplašila da je možda još neko umešan u to. Rekla sam im da me pozovu kada moje dete izađe i da treba nešto važno da im kažem. Međutim, taj poziv nije usledio! Inače, način na koji je nosila dečaka za mišicu kao da je džak i način na koji ga je bacila blag je u poređenju sa onim kako je bacala drugu decu sa mnogo veće visine i neprijatnijim zahvatima“, ispričala je ovaj majka za „Kurir“.

Inače, krivična prijava biće podnta i protiv nje zbog snimanja, ali se ona čim je saznala za to, kako kaže, sama prijavila policiji i sve ispričala.

„Smatram da sam snimajući krivično delo učinila pravu stvar, i opet bih to uradila. Nisam mogla da spavam, toj deci je bila ugrožena bezbednost. Možda sam spasla nečiji život i sprečila ozbiljno nasilje i maltretiranje mališana, a toj vaspitačici treba zabraniti rad sa decom“, zaključuje ona.

Krivično delo zlostavljanje i mučenje

U Prvom osnovnom javnom tužilaštvu potvrdili su za „Blic“ da je izjavu u policiji dala i svedokinja – M. J, a prema njihovim rečima, do sredine narednog meseca u tužilaštvu će biti saslušane i okrivljena i svedokinja.

„U tom predmetu do sredine avgusta biće saslušana okrivljena, na okolnosti krivičnog dela zlostavljanje i mučenje, kao i svedok događaja“, kažu u Prvom osnovnom javnom tužilastvu u Beogradu.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...