Tuga u domu Milića, bolna ispovest roditelja poginulih sestara, „umesto svadbe spremamo sahranu“

1.380

Sestre Dobrila (27) i Vida Milić (21), koje su stradale u nesreći kod Kaća, biće sahranjene danas u 14 časova na mesnom groblju u Đurđevu, a u celoj opštini Žabalj 25. jul proglašen je za dan žalosti.

Dobrilin verenik Nebojša Aleksić (27) oporavlja se u Kliničkom centru Vojvodine od teških telesnih povreda i prema saznanjima „Blica“ nije životno ugrožen.

Ružica i Bora Milić, neutešni roditelji preminulih sestara, nisu krili suze pred reporterima „Blica“, a njihova kuća u Drinskoj ulici zavijena je u crno. Samo se čuje tihi šapat brojnih rođaka, komšija i prijatelja koji su došli nesrećnim roditeljima da izjave saučešće i prisete se lepih uspomena vezanih za Dobrilu i Vidu.

Saobraćajna nesreća kod Kaća: Tri žene izgubile život, jedan muškarac povređen

„Odoše nam deca ni kriva ni dužna. Zaista ne znam šta ćemo sada. Ostade nam kuća prazna. Sreća naša pa imamo još jednu ćerku Draganu (31), koja je trudna i živi sa mužem u Bukovcu. Valjda će nas to unuče malo utešiti“, priča za „Blic“ Ružica skrhana bolom.

Njen suprug Bora zahvaljuje bogu što je barem Nebojša preživeo tu strašnu nesreću i kaže da su on i pokojna Dobrila planirali da se venčaju sledeće godine.

„Dobrila i Vida su radile u fabrici „Lir“ i tamo su upoznale Nebojšu. Dobrila se zaljubila i evo već tri godine su živeli zajedno u Novom Sadu. Sada nas je zadesila ova tuga i umesto da planiramo svadbu sledeće godine, mi sada organizujemo sahranu“, priča nam Bora odmahujući glavom u neverici.

Kaže nam i da su Dobrilu, Vidu i Nebojšu kobnog dana očekivali na ručku u želji da čuju utiske iz Egipta gde su sve troje bili na letovanju.

„Oni su tog jutra rano sleteli u Beograd i javili se da su stigli. Rekli su nam da idu malo da odspavaju pa da će doći na ručak. Ubeđivali smo ih da je bolje da se odmore pa da dođu sutra, međutim oni su bili uporni i rekli nam da onda neće doći pre vikenda jer su u sredu trebali da počnu da rade te da je bolje odmah da se vidimo, da nam pokažu fotografije sa mora i da sa nama podele utiske dok su još sveži. Dok smo ih čekali, čuli smo da je bila neka saobraćajka kod Kaća, ali nam nije bilo ni na kraj pameti da su to oni. Međutim, nakon par sati javili su nam strašne vesti i samo smo se skamenili“, priseća se Bora.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao „Blic“ iz izvora bliskih istrazi, na automobil „alfa romeo“, u kome su bili Dobrila, Vida i Nebojša, naletela je Ljiljana Mandić (62) svojim automobilom marke „opel“ dok je preticala vozilo ispred sebe.

Do udesa je došlo zbog pogrešne procene prilikom preticanja ili čiste nepažnje budući da postoje indicije i izjave očevidaca da je Ljiljana koristila telefon tokom vožnje. Istraga je i dalje u toku a više detalja znaće se tek nakon procesuiranja svih izjava svedoka koji bi trebalo da pomognu prilikom rekonstrukcije saobraćajne nesreće. Činjenice za sada govore da se dogodio čeoni sudar u kome su na licu mesta nastradale Dobrila, Vida i Ljiljana.

Pokojna Ljiljana Mandić biće sahranjena danas u Novom Sadu.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...