Detalji dramatičnog spasavanja srpske porodice u Grčkoj: Svi su vrištali, decu su bukvalno bacali sa čamca u vodu

647

„Bili smo na plaži kada se čula detonacija. Nastao je haos, svi su vrištali. Sa čamca su pobacali decu u vodu jer je počeo da gori, a muškarci sa plaže, uključujući i mog muža, potrčali su ka njima da ih izvuku. Krenula sam da skupljam stvari jer sam se uplašila zbog dece, a onda su došli i rekli nam da se sklonimo, zbog bezbednosti“.

Ovim rečima dramu, koja se odigrala na Halkidikiju kada je gliser srpske porodice eksplodirao u nedelju popodne, prepričava za „Blic“ naša državljanka koja se sa porodicom našla na licu mesta.

Eksplozija je odjeknula na plovilu usidrenom samo nekoliko metara od plaže Agios Ioanis na Sitoniji, na kom je, prema pisanju grčkih medija, bila petočlana srpska porodica.

U eksploziji koja se ubrzo pretvorila u požar povređene su tri osobe, 37-godišnja majka iz Srbije i njeno dvoje dece uzrasta četiri i sedam godina, a čitava drama se odvijala pred očima stotinu turista koji su se u tom trenutku kupali, piše portal Voria.

Sanitetom Hitne pomoći povrđeni su odvezeni najpre u zdravstvenu stanicu „Agios Nikolais“ na Halkidikiju, a zatim su prebačeni u Opštu bolnicu „Papageorgiou“, u Solunu.

Majka i mlađe dete (4) su zadržani na bolničkom lečenju, ali su njihove povrede lake i nisu opasne po život, dok je starije dete (7) pušteno iz bolnice.

Potvrdu o stabilnom stanju povređenih dobili smo i iz Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...