Najmanje šest osoba povređeno u eksploziji gradskog autobusa, među njima i beba (VIDEO)

207

BEOGRAD – U autobusu gradskog prevoza na liniji 78 na Dedinju, nešto pre 11 časova, došlo je do eksplozije, usled čega je više osoba povređeno, a slika na terenu je više nego dramatična pošto je deo vozila uništen, a na ulici ima tragova krvi.

Prema poslednjim informacijama eksplodirao je kompresor za vazduh koji se nalazio iznad srednjih vrata, Povređeno je šest  osoba, a nezvanično se moglo čuti da je među njima i jedna beba koja je zaradila ogrebotinu i kojoj je preporučeno da preventivno ode kod lekara kako bi proverili sluh.

 

“ Povređeno je pet ženskih osoba, uglavnom starijih i one su prevezene u Urgentni centar“, rekli su za „Blic“ iz Hitne pomoći.

Povrede, po svemu sudeći, nisu teže prirode.

„Mi smo primili četvoro povređenih i svi su još na dijagnostici“, rekli su za „Blic“ iz Urgentnog centra, dok je peta žena zbog zujanja u ušima završila na odeljenje ORL.

Nesreća se dogodila u Ulici neznanog junaka, ispred broja 6.

„Nije reč o našem vozilu, tuda uglavnom saobraćaju autobusi privatnih prevoznika“, rekli su za „Blic“ iz Dispečerskog centra GSP „Beograd“.

Eksplozija u gradskom autobusu na Dedinju, ima povređenih

Kako saznajemo, radi se o autobusu firme „Banbus“ na liniji 78 (Banjica – Zemun 2), iz Konzorcijuma privatnih prevoznika. Ovo je potvrdio i prvi čovek ovog konzorcijuma Drago Tošić.

“ Prema našim informacijama eksplodirala je boca za vazduh koja se nalazila u plafonu, iznad vrata. Vozilo je relativno novije proizvodnje, staro oko četiri godine. Kako su nas obavestili, povređena je samo jedna gospođa“, rekao je za „Blic“ Drago Tošić.

Vozilo je, inače, turske firme „Akia“.

Kako saznajemo, boca koja je eksplodirala zadužena je za regulisanje kočnica i jastuka autobusa.

Boca ima tzv. recudir ventil, prenosi RTS, koji reguliše pritisak u autobusu i ne dozvoljava da se on poveća iznad dozvoljene granice. Tu kontrolu, navodno, ima i vozač na kontrolnoj tabli.

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...