Pohapšeni pripadnici MUP-a, pritvoren i načelnik

2.263

Većina službenika Odeljenja Ministarstva unutrašnjih poslova za vanredne situacije u Vranju uhapšena je i pritvorena do 30 dana zbog sumnje da su uzimali mito od jedne privatne firme, saopštilo je Više javno tužilaštvo u Nišu.

Od ukupno šestoro zaposlenih u Odeljenju za vanredne situacije u Vranju, uhapšeno je četvoro, uključujući oba rukovodioca, prenosi N1.

Pored načelnika vranjskog Odeljenja za vanredne situacije V.T. koji je zbog nedostupnosti poslednji uhapšen, i kome je danas određen pritvor do 30 dana, pod istom optužbom su nekoliko dana ranije uhapšeni šef tog odeljenja S.I. i inspektori tog odeljenja D.J. i M. M. kojima je pritvor do 30 dana određen 25. jula, javlja Beta.

Po saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Nišu, svi oni su osumnjičeni da su, prilikom redovnih kontrola ispunjenosti protivpožarnih uslova, većem broju privrednih subjekata u Vranju predlagali da za izradu protivpožarnih elaborata angažuju preduzeće „Ataraksija“ iz Vranja, sa čijim su odgovornim licem imali prethodni dogovor o tome.

Nakon izrade takvih elaborata i njihove verifikacije od strane vranjskog Odeljenja za vanredne situacije, odgovorno lice iz preduzeća „Ataraksija“ je osumnjičeno da je inspektorima Odeljenja za vanredne situacije isplaćivalo pojedinačno iznose od 200 do 400 evra po predmetu izvršene kontrole.

Osumnjičeni zaposleni u vranjskom Odeljenju za vanredne situacije uhapšeni su na osnovu istrage koju je sprovelo Posebno odeljenje Višeg javnog tužilaštva u Nišu za suzbijanje korupcije, pripadnika Odseka Policijske uprave u Nišu za borbu protiv korupcije, Sektora MUP-a Srbije za unutrašnju kontrolu i Bezbednosno informativne agencije.

Izvor N1 Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...