SzS: Formiranje vlasti na nelegalnim izborima je državni udar

84

BEOGRAD –  Sprovođenje izbora mimo Ustava i zakona i formiranje vlasti na osnovu takvih izbora, predstavljalo bi državni udar, smatra danas Savez za Srbiju  i vlastima preporučuje „da pre nego što se upuste u takav posao sagledaju njegove posledice“.

Reagujući na najnoviju  izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da “neće dozvoliti opoziciji da spreči održavanje izbora”, Savez za Srbiju u saopštenju ukazuje da ona pokazuje svu težinu situacije u kojoj se Srbija nalazi.

“Izbori” kakve vlast organizuje poslednjih sedam godina, nisu izbori, smatraju u SzS napominjujući da „sve dok se Aleksandar Vučić i njegova bulumenta svakodnevno šetaju po televizijama sa nacionalnom frekvencijom i iznose svoje laži satima i satima i dok REM to aminuje, nema fer i slobodnih izbora“.

Takođe, demokratskih izbora nema i dokle god je Radio televizija Srbije propagandni servis SNS-a, a ne javni servis svih građana.

„Sve dok ljudi žive u strahu i primoravaju se da glasaju za režimske stranke, dok se glasački listići obeležavaju i fotografišu, nema poštenih izbora“, tvrde u SzS.

Prema njihovom mišljenju, Srbija će dobiti mogućnost da bira samo sprovođenjem 42 preporuke i 6 zaključaka Stručnog tima protesta “1 od 5 miliona”

U suprotnom, to ne bi bili izbori i rezultate toga čina nećemo priznati, a ni organe formirane na osnovu takve manipulacije. Te aktivnosti, koje Aleksandar Vučić naziva izborima, za nas će biti nelegalni i nelegitimni, zaključuje SzS u saopštenju.

Izvor Savez za Srbiju
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...