Velika promena na meniju – stižu „alternativni hamburgeri“

160

Burger King je najavio da svom meniju dodaje i Impossible Whopper, hamburger napravljen od biljnih namirnica kompanije Impossible Foods, prenosi portal 021.rs.

Alternativni burgeri bi trebalo da postanu dostupni već 8. avgusta i da utole glad onih koji izbegavaju pravo meso.

Prvi hamburger napravljen od laboratorijskog mesa nastao je u Holandiji 2013. godine i od tada sve više kompanija počelo da se interesuje za ovu tehnologiju.

Budući da se godišnje potroši oko 300 miliona tona mesa, što je više nego duplo u odnosu na količine koje su se proizvodile pre 30 godina, proces proizvodnje sve više utiče na klimatske promene, a zbog toga što je odgovoran za emitovanje oko 14,5% gasova koji utiču na formiranje efekta staklene bašte, piše PC Press.

Neki tvrde da još uvek nema dokaza da je proces proizvodnje mesa u laboratorijama održiv, dok se drugi bave problemom ukusa i pitaju da li ovakvo meso uopšte ima dobar ukus?

Oni koji su ga probali tvrde da ima, pa je, na primer, u francuskom restoranu Jardinière „laboratorijski hamburger“ koji se pravi od mesa iz kompanije Impossible Foods, jedna od najpopularnijih stavki na meniju, a korisnici će novu varijantu uskoro moći da probaju i u Burger King restoranima.

Novi Whopper burger već je testiran na nekoliko manjih tržišta, a restorani u kojima se pojavila i verzija hamburgera od alternativnog mesa zabeležili su veći promet od restorana koji nude samo tradicionalne proizvode.

Prehrambena budućnost je tu, te bi brza hrana uskoro mogla da potpuno eliminiše pravo meso, budući da nove verzije mesa nude slično iskustvo, koje bi u budućnosti trebalo još da se približi onome što su do sada nudile isključivo krave.

Izvor 021.rs
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...