Danas sastanak lidera opozicije, zajedničku odluku treba da donesu o ovoj temi

175

BEOGRAD – Lideri opozicije sastaće se danas u 16 sati u zgradi opštine Stari grad, a kako „Blic“ saznaje, tema sastanka biće zajednička odluka o izlasku ili bojkotu izbora sledeće godine.

Sastanku će prisustvovati i oni koji su u međuvremenu odlučili da se vrate u skupštinu, a pozvani su i Lokalni front, DSS, Mađarski pokret, Stranka moderne Srbije, Ne davimo Beograd i Dosta je bilo.

Radomir Lazović iz ‘Ne davimo Beograd’ kaže za „Blic“ da očekuje da na skupu cela opozicija donese zajedničku odluku o tome da li će izaći na izbore ili ne.

„Mi iz ‘Ne davimo Beograd’ smatramo da izbornih uslova nema, a da se o bojkotu moramo dogovoriti svi zajedno. ‘Ne davimo Beograd’ će poštovati svaku zajedničku odluku“, ističe Lazović.

Podsećanja radi, opozicija je na protestima „1 od 5 miliona“ iznela vlasti tri zahteva: fer i pošteni izborni uslovi, novi sastav REM-a i tehničkog i uređivačkog tima RTS-a i RTV-a. Prvi dijalog opozicija i vlast imali su prošle nedelje na FPN-u u organizaciji Fondacije za otvoreno društvo.

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas obavestio je Milana Antonijevića i Fondaciju za otvoreno društvo da on lično, niti SSP neće učestvovati na narednim sastancima ukoliko ne budu otvoreni za javnost.

„Ukoliko postoji želja da se Srbija transformiše u slobodno i demokratsko društvo, nikome od učesnika ne može predstavljati problem da građani Srbije i na taj način budu upoznati sa stavovima organizacije koje predstavlja. U suprotnom će se sve ovo pretvoriti u cirkus u kome će svako iznositi svoje viđenje onoga šta se na okruglom stolu dešava. A u tome ni Stranka slobode i pravde ni ja lično nećemo učestvovati“, poručio je Đilas u otvorenom pismu Milanu Antonijević i Fondaciji za otvoreno društvo.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...