Grabar Kitarović najavila kandidaturu za novi mandat: Viđaćemo se sledećih pet godina

76

KNIN – Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović danas je na Kninskoj tvrđavi gde je prisustvovala je centralnoj manifestaciji obeležavanja 24. godišnjice završetka vojno-policijske akcije Oluja indirektno najavila svoju kandidaturu za još jedan mandat na čelu države.

„Svima čestitam Dan domovinske zahvalnosti, Dan pobede, Dan hrvatskih branitelja i 24. godišnjicu  operacije Oluja. Ovde sam danas kao predsednica i sledećih pet godina viđat ćemo se kao predsednica“, rekla je Grabar Kitarović.

Ona prethodnih nedelja nije želela da kaže hoće li se kandidovati za novi mandat već je navela da odluku o kandidaturi za drugi predsednički mandat neće doneti pre gošinjice vojno-policijske akcije „Oluja“.

Centralna manifestacija obeležavanja godišnjice završetka Oluje počela je jutros polaganjem venaca i paljenjem sveća na Spomeniku hrvatske pobede Oluja 95 u Kninu.

Usledilo je podizanje zastave na Kninskoj tvrđavi, uz zvonjavu crkvenih zvona  i svečani program kojem je prisustvovao predsednik Sabora Gordan Jandroković i premijer Andrej Plenković.

Pročitana su imena 238 poginulih pripadnika Hrvatskih snaga i dvoje nestalih, akro grupa Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva „Krila Oluje“  je iznad Kninske tvrđave izvela svoj program a tokom svečanosti su ispaljena i 24 počasna plotuna.

Izvor N1
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...