Antikorupcijski mehanizmi unutar stranaka: Natprosečna podrška glasača PSG, najmanja LDP

149

BEOGRAD – Skoro 80 odsto građana podržava inicijativu da političke stranke koje se finansiraju iz budžeta imaju obavezu da uspostave sopstvene antikorupcijske mehanizme.

A natprosečnu podršku toj inicijativi daju glasači PSG-a, Srpskog patriotskog saveza (SPAS), SPS-a, Saveza za Srbiju i Srpske radikalne stranke, pokazuju rezultati danas objavljenog istraživanja javnog mnenja koje je sproveo Biro za društvena istraživanja (BIRODI).

Istraživanje sprovedeno krajem aprila i u prvoj polovini maja pokazalo je da tu inicijativu BIRODI-ja podržava 100 odsto ispitanika koji bi glasali za Pokret slobodnih gradjana i SPAS Aleksandra Šapića, 96,2 odsto ispitanika koji bi na izborima glasali za Socijalističku partiju Srbije, 88 odsto anketiranih koji bi glasali za Savez za Srbiju i 81 odsto učesnika istraživanja koji bi podržali Srpsku radikalnu stranku.

Navodi se da najmanju podršku toj inicijativi, tek oko 55 odsto, daju potencijalni glasači LDP-a, slede glasači Demokratske stranke Srbije sa oko 71 odsto podrške i glasači Srpske napredne stranke sa oko 77 odsto.

U istraživanju je učestvovalo 1.006 ispitanika.

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...