Avion pun dima hitno sleteo, putnici besni (VIDEO, FOTO)

1.452

Avion „Britiš ervejza“ je morao hitno da sleti u Valensiju nakon što se dim proširio letelicom, prenosi RTS.

Putnici su bili rezignirani jer nisu dobili maske sa kiseonikom, a sindikat pilota poručuje da nije ni predviđeno da ih dobiju u takvim situacijama.

Putnici su na španskom aerodromu evakuisani preko gumenog tobogana.

Zana Marčend, koja je bila u avionu, napisala je na Tviteru da je avion bio pun dima, da nije bilo ni vode ni prve pomoći i da su ljudi plakali. Kritikovala je i to što nije bilo predstavnika britanske avio-kompanije.

Migel Galindo je naveo da je njegova ćerka Balma bila u tom avionu i da je snimila dešavanja.

„Ona je sada dobro, ali izgleda da su leteli deset minuta sa kabinom punom dima, bez informacija od osoblja i maski sa kiseonikom“, rekao je on.

„Britiš ervejz“ je potvrdio da je bilo problema na leru BA-422, koji je poleteo sa londonskog aerodroma Hitrou, i zatim sleteo u Valensiji.

„Svi naši korisnici su bezbedno evakuisani od strane osoblja“, naveli su u saopštenju.

U avionu je bilo 175 putnika, šest članova osoblja i dva pilota. Tri osobe su iz predostrožnosti prevezene u bolnicu, iz koje su zatim i otpušteni.

Sindikat pilota Balpa je pohvalio pilote koji su prizemljili avion sa „maskama sa kiseonikom i naočarima“, što su ocenili izuzetno teškim.

Povodom navoda putnika da nisu dobili maske sa kiseonikom, iz sindikata su naveli da se maske ne daju putnicima u slučaju dima, već u slučaju dekompresije.

Izvor RTS
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...