Kosovska policija tri sata pretresala kuću odbornika u Ranilugu, evo šta su naveli kao razlog

152

Specijalne jedinice kosovske policije pretresle su jutros kuću odbornika Progresivno demokratske stranke u Skupštini opštine Ranilug, Ivana Ristića u selu Korminjane zbog, kako je navedeno, divljih svinja.

„Pretres je trajao puna tri časa i policajci su tek oko 11 časova napustili moje imanje“, izjavio je za RTV Puls Ivan Ristić.

Tvrdi i da nalogu za pretres koji je dobio na albanskom jeziku nije razumeo, ali dodaje da su mu usmeno rekli da je pretres izvršen navodno zbog divljih svinja. Ristić je inače i predsednik Lovačkog udruženja u opštini Ranilug.

Tvrdi da mu je rečeno da za držanje divljih svinja nema potrebnu dokumentaciju kao i da očekuju da će divlje svinje koje on čuva da mu konfiskuju.

Dodao je i da ako je policija došla zbog divljih svinja, nije imalo potrebe da izvrše premetačinu kuće.

Na njegovo pitanje policiji, zašto su, posle obilaska gatera pretresali i njegovu porodičnu kuću, Ristić je kazao da nije dobio nikakav odgovor, ali da misli da su tražili oružje koje on, kako tvrdi, i ne poseduje.

Policija je nakon pretresa napustila Korminjane, ali je i najavila da će se nakon dva časa vratiti i preduzeti dalje mere koje Ristiću nisi predočene.

Ovu informaciju za KoSSev je potvrdila Kosovska policija, ali još uvek bez detalja o osnovu po kom se pretres izvršio.

Kako je javio lokalni RTV Puls, o ovoj akciji nije bila obaveštena ni lokalna ni regionalna direkcija policije.

Izvor Beta, KoSSev
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...