Premijerka najavila formiranje Radne grupe za reformu izbornog procesa

136

Premijerka Ana Brnabić razgovarala je sa šefom Misije OEBS-a u Srbiji, ambasadorom Andreom Oriciom o projektima koje implementira Vlada Srbije, u saradnji sa OEBS-om, kao i o saradnji sa Kancelarijom za demokratske institucije i ljudska prava, prenosi RTS.

Premijerka Brnabić je naglasila da je Vlada Srbije posvećena implementaciji preporuka Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava, savetodavne institucije OEBS-a, sa kojom relevantne institucije sarađuju kroz trogodišnji program koji je započeo 2017. godine.

Ranije danas, predsednica Vlade, potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić, održali su sastanak sa predstavnicima Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava i ambasadorom Oriciom.

Tokom sastanka, predsednica Vlade je najavila da će Vlada formirati Radnu grupu koja će raditi sa Kancelarijom za demokratske institucije i ljudska prava na daljoj reformi izbornog procesa, navodeći da je niz preporuka, kao što je unapređenje Jedinstvenog biračkog spiska i rad Republičke izborne komisije, već implementirano kroz značajna unapređenja od 2017. godine kada je Vlada započela saradnju sa Kancelarijom za demokratske institucije i ljudska prava.

Šef Misije OEBS-a je pohvalio posvećenost Vlade Srbije procesu reformi, naglašavajući da će značajan doprinos tome svakako pružiti Kancelarija za demokratske institucije i ljudska prava i dodao da je Misija OEBS-a spremna da pomogne u tehničkom smislu.

Na sastanku, premijerka Brnabić i ambasador Oricio razgovarali su i o donošenju Medijske strategije, procesu u kom je Misija OEBS-a pružila stručnu pomoć, pri čemu su se sagovornici saglasili da je važno do samog kraja ovog procesa sačuvati njegov transparentan i inkluzivan karakter.

Izvor RTS
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...