Više sunca i sve toplije u Srbiji, ova dva dana biće najkritičnija (TABELE)

290

BEOGRAD –  Ujutru po kotlinama i visoravnima zapadne i jugozapadne Srbije kratkotrajna magla. Tokom dana biće pretežno sunčano i toplije. Vetar će biti slab i umeren, jugoistočni.

Jutarnja temperatura od 12 do 19 stepeni, najviša dnevna od 30 do 34 stepena.

U sredu će biti pretežno sunčano i veoma toplo, a temperatura će se kretati do čak 37 stepeni!

Printscreen/RHMZ

Do srede će noći biti prijatne za spavanje, a od četvrtka temperature tokom večeri i jutra neće se spuštati ispod 20 stepeni.

Printscreen/RHMZ

U četvrtak nas, tako, očekuje pravo tropsko vreme kada meteorolozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda predviđaju da će u Beogradu biti čak 37 stepeni, što će bez dileme biti najtopliji dan u 2019. godini.

Takođe, treba imati u vidu da su tog dana mogući i kratkotrajni pljuskovi praćeni grmljavinom u jutarnjim i prepodnevnim časovima na severu i zapadu, a potom i u ostalim delovima zemlje.

Printscreen/RHMZ

Prema rečima meteorologa RHMZ-a Slobodana Sovilja u avgustu se u našoj zemlji očekuje više od 15 tropskih dana sa temperaturom iznad 30 stepeni.

“Tako da će u petak i subotu biti malo niža temperatura sa maksimalnim vrednostima izmedju 33 i 34 stepena. U nedelju i početkom sledeće sedmice biće ponovo veoma toplo sa maksimalnom dnevnom temperaturom koja će prelaziti 35 stepeni“, naveo je Sovilj.

Kako je objasnio, veoma topao vazduh stiže sa severa Afrike preko Sredozemlja do Balkanskog poluostrva i Srbije što uslovljava nagli porast temperature.

Izvor RTS, Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...