Posao u Srbiji dobiće 1.272 inspektora

375

Vlada Srbije usvojila je trogodišnji akcioni plan za zapošljavanje inspektora i drugih službenika u republičkim inspekcijama.

Akcioni plan predviđa zapošljavanje 1.272 inspektora do kraja 2021. godine, saopštilo je danas Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Prema tom planu, do kraja ove godine biće zaposleno 298 inspektora, u 2020. godini 504 inspektora, a u 2021. godini 470 inspektora.

Resorna ministarstva će ove, i u naredne dve godine, u skladu sa Trogodišnjim akcionim planom raspisati javni konkurs za popunjavanje izvršilaиkih radnih mesta koja obuhvataju poslove inspekcijskog nadzora.

Ministar Branako Ružić podsetio je da je Vlada Srbije nedavno usvojila i uredbu kojom je omogućeno da republički inspektori dobiju zvanje samostalnog savetnika i veće plate.

Unapređenjem u zvanje samostalnog savetnika i povećanjem koeficijenta, zarada inspektora iznosiće između 60.000 i 70.000 dinara, u zavisnosti od rezultata koje su pokazali u prethodnom periodu, rekao je Ružić.

Inspektorima u lokalnim i pokrajinskim inspekcijama prošle godine uvećan je koeficijent za rad na terenu, što je stvorilo uslove da im plata bude povećana do 20 odsto, naveo je Ružić i dodao da je 36 inspekcija krenulo da radi u novom informacionom sistemu eInspektor.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...