PSG tvrdi: Predsednik države samovoljno dodelio novac Vaterpolo savezu

122

Pokret slobodnih građana (PSG) saopštio je danas da je predsednik države Aleksandar Vučić samovoljno dodelio novac Vaterpolo savezu, prenosi Danas.

„Načinom na koji je određeno da vaterpolo klubovi dobiju sredstva iz budžeta, Vučić se ponovo meša u poslove za koje nije nadležan, a Vanja Udovičić kao resorni ministar nema komentar na to što jeste njegov posao“, naveo je Odbor za obrazovanje i sport PSG.

Kako je rečeno, „ovim je prekršen Zakon o sportu, Pravilnik o finansiranju u oblasti sporta, koji su institucionalni dokumenti na osnovu kojih sa dodeljuju finansijska sredstva, preskočeno je Ministarstvo sporta, koje ima bar dva osnova za dodelu sredstava sportskim klubovima“.

„O zahtevu Vaterpolo saveza ili klubova ocenu nisu dale stručna/programska komisija Ministarstva kako to Zakon predviđa. Ovakvim odnosom se diskriminišu ostali sportski klubovi, koji po brojnim činiocima više doprinose razvoju sporta u državi i okupljaju veći broj dece u svojim selekcijama“, napomenuo je PSG.

Takođe, PSG navodi da je Nemanja Marijan, generalni sekretar Vaterpolo saveza, član Glavnog odbora SNS, a Viktor Jelenić, predsednik Saveza, član stranke.

„Vaterpolo savez nema mogućnost da opravda finansijska sredstva, koja će klubovi potrošiti“, saopštio je PSG.

Izvor Danas Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...