Za započinjanje biznisa – pomoć iz Nemačke u vrednosti od 2.400 evra

216

Vlada Nemačke preko nevladine organizacije „Help“ godinama unazad podržava razvoj malih preduzeća u nekoliko gradova u Srbiji, javlja RTS.

U Nišu je do sada bespovratna sredstva za nabavku opreme dobilo oko 400 korisnika, a u planu je pomoć za još trideset malih preduzeća.

Mirjana Nikolić, po struci mašinski tehničar, godinama bez stalnog zaposlenja, u svojim pedesetim se prekvalifikovala i od davnašnjeg hobija napravila svoj mali posao — radionicu za proizvodnju torti i kolača.

„S obzirom na godine staža i godine života, rešila sam da svoj san pokušam da ostvarim“, rekla je Nikolićeva.

Za unapređenje proizvodnje, Mirjana je dobila pomoć u opremi.

Sredstva namenjena razvoju malih preduzeća iskoristila je i Miljana Bozilović, koja je otvorila salon za šišanje pasa. Uz novu profesionalnu opremu, kaže, zadovoljna je kako posao nareduje.

„Meni je značilo mnogo, jer sam počinjala da radim sa jednom mašinicom, jednim parom makaza i stolom“, izjavila je Bozilovićeva.

U okviru projekta za ekonomsko osnaživanje lokalnog stanovništva, organizacija „Help“, koju finansira Vlada Nemačke, podržaće u Nišu novih trideset korisnika koji žele da započnu ili razviju sopstveni posao.

„Grant u opremi u vrednosti od 2.400 evra. Imaće praćenje, savetodavnu podršku, poslovne i stručne obuke koje su planirane u okviru projekta“, rekla je Stanislava Kulidžan ispred nevladine organizacije „Help“.

U realizciji projekta sa 40 odsto učestvuje Grad Niš, a prednost će imati mladi, nezposlena lica i žene.

Izvor RTS
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...