Zagreb: Policija u potrazi za bandom iz Srbije

314

Zagrebačka policija od 7. marta traga za dvojicom državljana Srbije (31) i (48), koji su s uhapšenim 53-godišnjakom, takođe državljanom Srbije, opljačkali Zagrepčanina (80) nanevši mu tom prilikom teške povrede usled kojih je naknadno preminuo, prenosi Blic.

Banda je nešto iza ponoći upala u kuću dva brata, 78-godišnjaka i 80-godišnjaka, koji žive u odvojenim stanovima. Saznali su preko prijatelja iz kriminalnih krugova da stariji brat u jednoj od soba skriva veću količinu novca.

Razbojnici su prvo upali u stan mlađeg brata koji je spavao. Uhapšeni 53-godišnjak ga je verovatno držao na nišanu da bi ostao u sobi i da ne bi povikao i upozorio brata na pljačkaše. Za to vreme dva razbojnika pozvonila su starijem bratu.

Kako se navodi, čim im je otvorio, upali su unutra i počeli da ga tuku. Udarali su ga bez milosti rukama i nogama po glavi i telu. Muškarac je pao na pod, a oni su počeli da pretražuju kuću. Da im žrtva ne bi pobegla, muškarca su vezali i nastavili da muče da bi im otkrio gde je novac. To je trajalo punih sat vremena sve dok nisu otkrili gde drži gotovinu. Koliko su tačno novca uzeli, policija zbog istrage još nije otkrila.

Dvojac se s ukradenim novcem vratio po trećeg koji je za to vreme čuvao mlađeg brata. Tek nakon što su pobegli, 78-godišnjak je pohitao do brata i našao ga bez svesti, zavezanog, krvavog i s brojnim prelomima. Uspeo je da pozove policiju i hitnu pomoć koja je izmrcvarenog muškarca prevezla do KBC-a Sestre Milosrdnice.

Prema informacijama hrvatskih medija, nikad se nije oporavio od nanetih povreda. Početkom juna su ga u teškom stanju prebacili u drugu bolnicu na oporavak gde je nažalost krajem tog meseca preminuo.

Osumnjičeni 53-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, a poseban izveštaj je dostavljen nadležnom županijskom državnom tužilaštvu, piše „24 sata“.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...