Južne vesti: Svedočenje bivšeg SNS bota – ko neće, može da izgubi posao u javnom preduzeću (VIDEO)

409

Botovanje organizuju funkcioneri Srpske napredne stranke, a namera je stvoriti lažnu sliku zadovoljstva vlašću, navodi član SNS i bivši pripadnik internet tima vladajuće partije.

Najveći deo botova radi u javnim preduzećima, pa posledica odbijanja naređenja može da bude i otkaz, svedoči ovaj naprednjak sa juga.
U intervjuu Južnim vestima naprednjak koji je želeo da bude anoniman objašnjava da evidenciju partijskih internet aktivnosti – takozvano botovanje, vodi lokalni odbor koji izveštaje šalje centrali u Beogradu, pa oni daju kritiku ukoliko članovi nisu aktivni ili daju loše komentare.
Odbijanje partijskih naređenja ima i posledice.
„Posledice? Naravno da ih ima. Uglavnom su članovi internet tima zaposleni u javnom sektoru i možete da zamislite koja tu posledica može da bude. Prestanak radnog odnosa ili šta već“, kaže ovaj bivši bot.
Slika koju botovi stvaraju komentarisanjem na internetu je lažna, svedoči bivši bot, ali moralne dileme nadvlada strah za egzistenciju.
„To jeste moralni problem i dilema u svakom slučaju da obrazovanom čoveku neko naređuje pišite tako i tako na tu i tu vest, odnosno u prilog SNS, ali na drugoj strani, kad nemate obezbeđen materijalni status, kad nemate posao za stalno, zaista se ne postavlja nikakvo drugo pitanje“, navodi ovaj naprednjak.

Izvor Južne vesti
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...