Vesić: Počinje rekonstrukcija Savskog trga

266

Radovi na Savskom trgu će početi u narednih sedam dana, dok su pripremni radovi uz uklanjanje bespravnih objekata već u toku, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, gostujući u jutarnjem programu televizije Studio B, a prenosi Beoinfo.

Zamenik gradonečelnika je najavio da će među prvim radovima biti izmeštanje crpne stanice koja će se nalaziti kod Spomen-obeležja žrtvama rata i braniocima otadžbine od 1990 do 1999. godine.

„Trg će biti kružnog oblika, saobraćaj će se kretati tokovima, a u sredini biće pešačka zona. Počećemo i sa rekonstrukcijom fasade i krova zgrade Stare železničke stanice, koja će u budućnosti biti muzej i ispred koje će biti postavljen spomenik velikom županu Stefanu Nemanji“, najavio je Vesić.

Prema njegovim rečima radovi će biti gotovi do praznika Sretenje sledeće godine i sa ovim trgom Beograd će dobiti, pored Trga Republike, još jedan veliki pešački trg.

Usvojeno konačno rešenje: Ovako će izgledati Savski trg, evo šta će sve biti izgrađeno

„Za vozače je važno da saobraćaj neće biti potpuno zaustavljen jer će se prvo raditi kružni tokovi, da bi se po puštanju saobraćaja zatvarao centralni deo koji će biti pešačka zona. U isto vreme radimo i Bulevar Vudroa Vilsona, koji ima četiri trake i ide paralelno sa Savskom ulicom, završeno je dve trećine ove ulice, a u narednih nekoliko dana biće završena veza koji će poslužiti građanima da se automobilima prebace iz Savske ulice prema ovom bulevaru. Ova veza će pomoći da se potpuno zaobiđe Savski trg i da se od Palate pravde dođe ka reci“, objasnio je zamenik gradonačelnika.

On je precizirao da će do februara biti gotov Savski trg i rekonstruisana Savska ulica, kao i da će Bulevar Vurdoa Vilsona raditi u punom kapacitetu, što će stvoriti uslove da može da se počne sa rekonstrukcijom Ulice kneza Miloša.

Izvor Beoinfo
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...