Gradonačelnik Beograda poziva građane, evo šta od njih traži

1.047

BEOGRAD – Gradonačelnik Zoran Radojičić pozvao je danas građane da učestvuju u javnim raspravama  o planovima regulacije, podsećajući  da je grad Beograd tokom poslednjih šest godina doneo preko 250 planova, a sa ciljem unapređenja razvoja grada i veće zaposlenosti.

„Ova činjenica vidljiva je svakom građaninu s obzirom na izuzetno veliki broj gradilišta u čitavom Beogradu i ubrzani razvoj naše prestonice. Primera radi, samo na poslednjoj sednici Skupštine grada odbornici su doneli odluke o izradi 17 planova detaljne regulacije“, rekao je Radojičić.

On je izdvojio nekoliko planova koji se odnose na infrastrukturne projekte – plan područja između trase tunelske veze Savske i Dunavske padine i ulica Kraljice Natalije, Balkanske i Gavrila Principa kao i plan za izgradnju pešačko biciklističke veze između ulice Omladinskih brigada i Ade Ciganlije sa mostom preko reke Save. Pored toga pristupa se izradi plana centralne gradske zone – bloka između ulica Terazije, Nušićeva, Dečanska i Trg Nikole Pašića.

Prvi čovek Beograda ističe da je posebno važno da građani uzmu učešće u postupcima izrade planova upravo aktivnijim učestvovanjem na javnim raspravama povodom donošenja istih.

“ Možda je ovo pravi trenutak da još jednom pozovem građane da iskoriste svoje pravo i uzmu učešće u javnim raspravama, daju svoje sugestije i predloge kako bi izbegli kritike i probleme kada te iste planove realizujemo“, ističe gradonačelnik.

Gradonačelnik dodaje da je intenzivna urbanistička aktivnost omogućila i realizaciju velikih infrastrukturnih radova u centralnom delu grada tako da ćemo već krajem godine biti ponosni na činjenicu da naš grad ne zaostaje za lepotom drugih evropskih metropola.

„Na rekonstruisane ulice, popločane i proširene trgove, novu signalizaciju, više zelenila biće ponosni Beograđani, a u svemu će uživati siguran sam i brojni gosti prestonice“, zaključuje Radojičić.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...