Milijarder se ubio u zatvoru

458

Džefri Epstajn, milioner i finansijer optužen za seksualno iskorišćavanje maloletnica ubio se u zatvoru, javlja „ABC Njuz“, a prenosi Blic.

Epstajn je optužen za trgovinu ljudima i bio je u zatvoru nakon što je uhapšen 6. jula. On se izjasnio da nije kriv za optužbe.

Pre dve nedelje 66-godišnjak je pronađen „povređen i u položaju fetusa“ na podu svoje ćelije, sa povredama vrata, a sumnjalo se da je pokušao da izvrši samoubistvo. Kao rezultat toga, Epstajn je bio pod dodatnim nadzorom.

Tužioci su u optužnici nabeli da je namamio na desetine maloletnica, među kojima i 14-godišnje devojčice u svoje luksuzne domove u Njujorku i na Floridi i da im je plaćao za seksualne usluge.

U optužnici stoji da je bivši menadžer hedžfonda dogovarao da devojke gole izvode „masaže“ i druge seksualne radnje. Pojedinim devojkama je plaćao da regrutuju još devojaka.

Epstajn je tvrdio da su susreti s navodnim žrtvama bili sporazumni i da je verovao da su imale 18 godina.

Optužen je zbog seksualne trgovine i nedoličnog ponašanja koje se događalo od 2002. do 2005.

Epstajn je bio poznat po druženjima s političarima i kraljevskom porodicom, a prijatelji su mu bili američki predsednik Donald Tramp, bivši predsednik Bil Klinton, a prema sudskim navodima i britanski princ Endrju.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...