Protest opozicije u Moskvi dozvoljen samo u jednoj ulici

60

Nekoliko hiljada pristalica opozicije okupilo se danas u Moskvi protestujući zbog isključivanja nezavisnih kandidata sa lokalnih izbora u ruskoj prestonici. Ovo je četvrti vikend demonstrancija na kojima skoro da nema lidera opozicije koji nisu privedeni, prenosi N1.

Skup je počeo uz jako policijsko prisustvo, a održava se u ulici Saharov u Moskvi, jedinom mestu gde su vlasti dozvolile okupljanje.

Prema podacima nevladinih organizacija, na početku protesta je bilo više od 7.000 ljudi. Demonstranti nose natpise „Dajte nam pravo glasa“ i „Dosta ste nas lagali“. Na skupu se vijore i ruske zastave.

Privode učesnike mitinga u centru Moskve (VIDEO)

Na prvom protestu 20. jula bilo je oko 20.000 ljudi. Na narednim skupovima, koji su bili zabranjeni, policija je privela 1.400 na jednom i 1.000 ljudi na drugom protestu.

Opozicija je pozvala na protest pošto su ruske vlasti poništile kandidature oko 30 njenih kandidata za izbore gradskih vlasti u Moskvi koji su zakazani za septembar. Među odbijenim kandidatima se nalaze pristalice protivnika Kremlja Alekseja Navaljnog.

Izvor N1
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...