Dačić u Antaliji, dobio poklon od turskog ministra (FOTO)

157

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić sastao se u Antaliji s ministrom inostranih poslova Republike Turske Mevlutom Čavušogluom, saopštilo je Dačićevo ministarstvo u Beogradu, prenosi N1.

Dačić je Čavušogluu čestitao Kurban bajram i izrazio „zadovoljstvo što su njihovi susreti postali tradicionalni“, piše u saopštenju.

U saopštenju piše da je „fokus“ razgovora bio na „razvoju događaja u neposrednom okruženju Srbije i mogućnostima koje se nalaze pred Turskom i Srbijom, a imaju za cilj učvršćivanje stabilnosti u regionu i njegov prosperitet“.

Razgovarali su „o svim bitnijim bilateralnim i regionalnim temama, uz obostrano isticanje da su bilateralni odnosi na najvišem nivou u istoriji diplomatskih odnosa dveju država“, kaže Ministarstvo.

Dačić je Čavušoglua pozvao da poseti Srbiju, a Čavušoglu je, „kao znak pažnje prema vatrenom navijaču Partizana, ministru Dačiću poklonio dres fudbalskog kluba ‘Malatia’, s kojim će Partizan imati duel 15. avgusta“, piše na kraju saopštenja.

Iz Antalije, gde su se sastali, potiče Čavušoglu.

Srbija je danas u turskom gradu Jedrene otvorila novi Konzulat, a prema rečima ministra Dačića prvi zadatak počasnog konzula Saliha Akgula biće angažman na obeležavanju groblja palim srpskim vojnicima u balkanskim ratovima u bici koju je predvodio vojvoda Stepa Stepanović.

Izvor N1 Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...