Ministarstvo odbrane: Nasilni protestanti zaustavljeni uz minimalnu silu

105

Ministarstvo odbrane saopštilo je da su pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije angažovani na redovnom zadatku obezbeđenja zgrade Predsedništva u subotu, 10. avgusta, u potpunosti poštovali zakonsku proceduru i ponašali se u skladu sa svojim ovlašćenjima i pravilima službe.

Nasilni protestanti su zaustavljeni uz minimalnu silu, bez upotrebe sredstava prinude, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, nakon što su protestanti razumeli da nasiljem neće moći da sprovedu svoje ciljeve, omogućeno im je da zahteve ostave na ulazu u zgradu Predsedništva u kojoj u tom trenutku nije boravio vrhovni komandant Vojske Srbije.

Pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije će, stoji u saopštenju, kao i do sada obavljati svoje dužnosti u skladu sa zakonom, pravilom službe i naređenjima vrhovnog komandanta Vojske Srbije.

Ministarstvo odbrane poziva političare koji, kako se navodi, vode povremene proteste, kao i njihove pristalice, da se ne služe nasiljem i da ne ugrožavaju bezbednost pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koji svojim radom čuvaju mir i bezbednost svih građana Srbije, bez razlike.

Izvor Infobrif
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...