Savez za Srbiju: Vučić dao “naređenje da tuku narod”

356

Savez za Srbiju ocenio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić dao naređenje „da tuku narod“ pripadnicima Vojske Srbije koji su se ispred Predsedništva u subotu sukobili sa demonstrantima protesta „Jedan od pet miliona“, prenosi N1.

„Aleksandar Vučić besramno laže da je o svemu obavešten tek posle ponoći, dakle – nekoliko sati posle sramnog događaja. A vojnici su zloupotrebljeni. Vučić ih je ponizio, angažujući ih da u civilu prebijaju svoj narod i na taj način ih sveo na nivo svoje navijačke falange“, navodi se u saopštenju Saveza za Srbiju.

Vučić: Pozivam obezbeđenje da demonstrantima ubuduće dozvole da rade šta god žele, osim….

Taj savez je istakao da je Srbija postala „bure baruta“ i ocenio da je za sve „građanske sukobe koji potresaju Srbiju“ isključivo odgovoran Aleksandar Vučić.

„Takvom samovlašću mora se stati na put. Iz političkog haosa možemo da izađemo samo poštenim izborima. Da bi se to omogućilo moraju se ispuniti precizni i jasni zahtevi koje smo izneli, a koji su sadržani u izveštaju Stručnog tima protesta ‘1 od 5 miliona'“, dodaje se u saopštenju.

Tokom protesta „Jedan od pet miliona“ u subotu došlo je do incidenta kada je napadnut jedan od organizatora protesta Srđan Marković.

Marković je ocenio danas da u tom incidentu nisu učestvovali samo pripadnici jedinice „Kobre“ Vojske Srbije već i privatno obezbeđenje i zatražio od vojske da saopšti ko je u subotu uveče bio dežurni oficir i ko je naredio „brutalno prebijanje i prebacivanje preko ograde“.

Srđan Marković pokazao modrice: Ovo je vlast Aleksandra Vučića

Izvor N1
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...