“Srbija za pet godina neće biti ista kao Srbija danas”

94

„Predsednik Vučić predstavio je investicioni plan koji će od Srbije napraviti ono čemu težimo – razvijenu zemlju“, kazao je ministar finansija Siniša Mali za B92.

„Zahvaljujući uspešnoj konsolidaciji javnih finansija, stvorili smo zdravu osnovu da u narednih nekoliko godina potpuno promenimo lice Srbije“, rekao je on povodom investicionog plana koji je danas predstavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Prema njegovim rečima, tek kada su vam finansije stabilne, počinjete da razmišljate o daljem rastu i razvoju zemlje, i to je upravo ono što sada radimo.

„Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je predstavio investicioni plan koji će od Srbije napraviti ono čemu težimo decenijama unazad – razvijenu zemlju sa kvalitetnim uslovima za život. Već uveliko gradimo nove puteve, a sa time će se nastaviti i dalje, jer želimo na pravi način da povežemo Srbiju sa drugim zemljama u regionu i Evropi“, naveo je Mali u izjavi za B92.

Investicioni plan podrazumeva i izgradnju primarne i sekundarne kanalizacione mreže, sa fabrikama za prečišćavanje otpadnih voda, i to ne samo u Beogradu, već u celoj Srbiji.

U planu je i digitalna infrastruktura, zatim stanovi za mlade bračne parove, ulaganja u energetsku infrastrukturu i turizam, poljoprivredu i preduzetništvo.

To su sve oblasti koje su važne za kvalitet života naših građana i za dalji razvoj zemlje, dodao je ministar finansija.

„Srbija za pet godina neće biti ista kao Srbija danas“, istakao je Mali.

Izvor B92
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...