JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ apeluje na sugrađane da racionalno koriste vodu

159

Tokom izuzetno visokih dnevnih temperatura vazduha u prethodnih par dana, JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ je na distributivnom sistemu evidentiralo uvećanu potrošnju vode.

S obzirom na to da nas i u narednom periodu očekuju tropski dani, apelujemo na sve sugrađane da racionalno i namenski koriste vodu iz gradskog vodovoda za piće, pripremanje hrane, kao i održavanje lične i higijene domaćinstva.

Aktivnosti kao što su navodnjavanje i zalivanje poljoprivrednih i zelenih površina, punjenje individualnih rezervoara, bunara i bazena, polivanje i hlađenje pločnika, terasa i dvorišta, pranje vozila, kao i zloupotreba hidranata, predstavljaju nenamensku i neracionalnu potrošnju vode za piće.

Pozitivno Beogrejano je racionalno korisna voda za piće kakvo je se na taj način obećao uredno vodosnabdevanje ovih potrošača. JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ je blagovremeno obavilo sve neophodne pripremne radove kako bi spremno dočekalo letnji period i nastoji da maksimalnim angažovanjem svih svojih izvorišnih, proizvodnih i distributivnih kapaciteta obezbedi dovoljno vode za sve potrošače u Beogradu.

Izvor bvk.rs
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...