Kvar motora na Boingu, usijani delovi aviona padali po ljudima (FOTO, VIDEO)

181

Metalni delovi „Boinga 787“ kompanije „Norvidžan“, koji su se ubrzo nakon poletanja sa rimskog aerodroma odlomili sa aviona, padali su poput „kiše metaka“ na stambeno naselje u blizini italijanske prestonice, prenosi RTS.

Kako se navodi, nije bilo povređenih.

„Boing 787“ norveške kompanije na liniji Rim – Los Anđeles samo pola sata po poletanju susreo sa tehničkim problemima kada su delovi aviona počeli da otpadaju.

Portparolka italijanske civilne zaštite rekla je da nije bilo povređenih, ali da su delovi aviona oštetili vozila, kuće i razne predmete u dvorištima.

Stanovnici gradića Izola Sakra u blizini Rima rekli su za Korijere dela sera da su usijani delovi metala padali sa neba. Mnogi su pokupili deliće sa ulice dugačke dva i po centimetra.

List ističe da je let potrajao još neki minut ostaci aviona mogli su da dobace do centra Rima ili prenatrpanih plaža na rimskoj obali, dodajući da je „sve moglo gore da se završi“.

Pilot je oglasio uzbunu i bezbedno vratio avion sa 298 putnika na Aerodrom „Fjumičino“.

Jedan od očevidaca rekao je za Mesađero da su delovi bili kao meci i da mu se majica zapalila.

Drugi je naveo da je sa balkona video „oluju čelika i gvožđa“ i dodao je da je vrišteći izleteo iz kuće.

Kako je naveo Forbs, „boing“ je star pet i po godina i veruje se da su delovi otpadali sa levog „rols-rojsovog“ motora „trent 1000“.

Kompanija „Norvidžan“ saopštila je da je letelica morala da se vrati na rimski aerodrom zbog kvara na jednom od motora.

Izvor RTS
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...