Policija uhapsila direktora bolnice u Pirotu

370

Direktor Opšte bolnice u Pirotu G.P. (1965) uhapšen je zbog krivičnog dela trgovina uticajem, odnosno zbog nameštanja tendera za kupovinu električne ploče jer je od članova komisije zahtevao da prvo prihvate ponudu odgovornog lica preduzeća „Beolaser“ D. R., iako je bila veća od procenjene vrednosti javne nabavke, saopštio MUP.

Kako prenosi JugMedia, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu uhapsili su i D. R. (1959) odgovorno lice preduzeća „Beolaser“ iz Beograda, zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja u pomaganju.

Policija je podnela i krivične prijave u redovnom postupku protiv petoro članova komisije za sprovođenje postupka javne nabavke u Opštoj bolnici u Pirotu, zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja u pomaganju.

Krivična prijava podneta je i protiv četrdesetdevetogodišnjeg muškarca, zaposlenog u Opštoj bolnici u Pirotu, koji se sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja i za kojim policija intenzivno traga.

Sumnja se da je G. P. koristeći svoj službeni položaj tražio od četrdesetdevetogodišnjeg muškarca i članova komisije za sprovođenje postupka javne nabavke za kupovinu elektronske ploče, da prvo prihvate ponudu odgovornog lica preduzeća „Beolaser“ D. R., iako je bila veća od procenjene vrednosti javne nabavke.

Potom je G. P., kako se sumnja, naložio četrdesetdevetogodišnjem muškarcu da pocepa prvu ponudu, a pod istim zavodnim brojem od D. R. zaprimi novu ponudu koja je bila prilagođena planiranim sredstvima javne nabavke.

Osumnjičenim G. P. i D. R. određeno je zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu u Nišu.

Izvor Jugmedia
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...