Stiže prvi uređaj sa novim „Huawei“ operativnim sistemom „Harmony“

354

Ubrzo pošto je kompanija „Huawei“ predstavila svoj operativni sistem „Harmony OS“, pojavila se informacija i koji bi pametni telefon mogao da bude prvi takav uređaj sa novim softverom, prenosi B92.

Kineska kompanija sprema novi „Mejt 30 lajt“, koji bi trebalo da bude prvi telefon sa novim operativnim sistemom, navela je „GSM Arena“, pozivajući se na objavu jednog dojavljivača na Tviteru.

Za razliku od tog modela, standardni „Mejt 30“ i „Mejt 30 pro“ će koristiti „Android Ku“ operativni sistem, sa „EMUI 10“ interfejsom.

Iako su nepotvrđene glasine nagoveštavale da bi model „Mejt 30 lajt“ mogao da stigne tokom jula, izgleda da će se njegovo predstavljanje održati na jesen, kada kompanija „Huawei“ obično predstavlja modele „Mate“ serije.

Prema onome što je do sada poznato — „Mejt 30 lajt“ bi mogao da bude zasnovan na modelu „Nova 5i pro“, pa bi tako mogao da bude opremljen LCD ekranom dijagonale 6,26 inča, „Kirin 810“ čipsetom i selfi kamerom sa otvorom.

Senzor glavne kamere imaće 48 megapiksela, a tu je i ultraširoka kamera od 8 megapiksela, kao i makro senzor i senzor za dubinu. Uređaj bi trebalo da napaja baterija kapaciteta 4.000 mAh, koja dolazi sa podrškom za brzo punjenje od 20 vati.

Izvor B92
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...