Požari besne grčkim ostrvima Evia i Tasos, dim se proširio do Atine (VIDEO)

304

Na stotine vatrogasaca borilo se danas sa šumskim požarima, od kojih je najveći besnio kroz gustu šumu u nacionalnom parku na otoku Evia severno od Atine, s koga su tri sela evakuisana.

Više od 220 vatrogasaca je razmešteno kako bi se se borilo s požarom koji je besnio van kontrole na Eviji, zajedno sa šest kanadera i sedam helikoptera.

Dim od požara prekrio je jutros grčku prestonicu. Grčka agencija za civilnu zaštitu upozorila je ljude u ugroženim regijama, da posebno obrate pažnju na starce, malu decu i one sa srčanim problemima.

Desetine vatrogasaca, dva aviona i helikopter borili su se protiv drugog šumskog požara na severnom ostrvu Tasos. Treći šumski požar zahvatio je grmlje i korov u blizini grada Tebe, severozapadno od Atine, a još jedan je izbio u južnoj Grčkoj, zahvatajući šumska i poljoprivredna područja. Više od 30 vatrogasaca borilo se protiv četvrtog požara.

 

Šumski požari česti su u Grčkoj tokom toplih i sušnih ljetnih meseci. Vlasti su u više navrata upozorile građane da ne obavljaju aktivnosti na otvorenom koje bi mogle izazvati požar, kao što su rad na polju, paljenje suvog korova ili potpaljivanje roštilja. Parkovi i šumske oblasti povremeno se zatvore za javnost u vreme visokog rizika od vatre.

Izvor Klix.ba
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...